בחירת הסוג הנכון של הצעות מחיר עבור מילות מפתח היא קריטית עבור כל מפרסם שרוצה פרסום בגוגל שיעזור לו לעמוד ביעדים העסקיים שקבע לעצמו.
ולהיפך, בחירה לא נכונה של אסטרטגיית הצעת מחיר תגרום למפרסם לשלם יותר ולקבל פחות.
גוגל רוצה שתעמוד ביעדים העסקיים שלך ותקבל כמה שיותר על הכסף שהשקעת!
אני יודע שזה נשמע בהתחלה לא-הגיוני והרי את רוב הכסף שלה גוגל עושה מפרסום, ולכן סביר שגוגל תרצה שאתה תוציא כמה שיותר, כדי שהיא גוגל, תעמוד ביעדים העסקיים שלה, נכון?
אז איך זה שגוגל רוצה, ולא רק אתה, שתקבל כמה שיותר על הכסף שהשקעת בפרסום?
קח אותי ישר לסוגי אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיותDon't be evil הוא המוטו של גוגל מתחילת דרכה ולא רק בקידום אורגני, אלא בכלל בכל הקשור לפעילות העסקית שלה.
עיקרו של המוטו Don't be evil ככל שהוא נוגע לפרסום בגוגל Google Ads (לשעבר Google AdWords) הוא: Win-Win-Win לכל הצדדים המעורבים בפרסום: לקוח, מפרסם, גוגל. אם אחד מהצדדים לא יהיה "מנצח", לא בהרגשה, לא בתוצאות העסקיות – החיבור הזה לא יחזיק מעמד.
מפרסם בגוגל שלא יראה תוצאות עסקיות טובות בגוגל, לא ירצה להמשיך לפרסם בגוגל. עם הפסקת הפרסום הוא יפסיק להזרים כסף לגוגל וגוגל לא תעמוד ביעדים שלה.
זה אולי נשמע מגוחך שגוגל "מוטרדת" ממפרסם קטן שכל ההוצאה החודשית שלו בגוגל היא כמה מאות או אלפי שקלים ואתה בוודאי שואל: איך זה ישפיע על השורה התחתונה של גוגל אם הוא יחליט שלא לפרסם?
תזכרו, גוגל לא רוצה להיות תלוייה רק במפרסמים הגדולים, היא רוצה שהפרסום יהיה אפשרי למיליוני בעלי עסקים ברחבי העולם, אותם היא משרתת מאז 2002 לערך.
סוגים של אסטרטגיות של הצעות מחיר
אם אתה לא מכיר היטב את האפשרויות השונות שיש לך כדי להגיש הצעות מחיר עבור מילות מפתח, ואתה בוחר, אולי באופן אקראי, סוג אחד של הצעות מחיר אתה כנראה מבזבז הרבה כסף ואולי אומר זאת במילים אחרות:
על אותו כסף שבו אתה כבר מפרסם בגוגל היית יכול לקבל הרבה ולפעמים הרבה יותר!
במאמר זה אלמד אותך את כל הסוגים השונים של הצעות מחיר למילות מפתח וכיצד תוכל לעצב את אסטרטגיית הצעת המחיר הטובה ביותר מהם שתעזור לך לעמוד ביעדים העסקיים שלך ובתקציב שלך.
בעת השקת מסע פרסום חדש בגוגל אדס Google Ads, אתה מתבקש לבחור את "סוג הצעת מחיר" ברצונך להשתמש:
אוטומטי? ידני?
מבולבל? לא בטוח מה לבחור? אתה לא לבד.
רוב האנשים בוחרים אוטומטית, מהסיבה הפשוטה: אף אחד לא רוצה לשנות הצעות מחיר כל הזמן, במיוחד אם אתה מפעיל מסעות פרסום רבים.
רוב האנשים בוחרים אוטומטית, מהסיבה הפשוטה שהם חושבים שהצעת מחיר אוטומטית זה כמו מהירות שיוט Cruise Control ברכב וזה ממש, אבל ממש לא עובד כך!
אבל Google Ads מציע לך מבחר גדול של סוגי הצעות מחיר שתוכל מביניהן לבחור כך שתוכל למקסם את היעדים העסקיים שלך, שבהמשך נדבר עליהם.
סוגים של אסטרטגיות של הצעות מחיר
Google Ads מציע כרגע מספר סוגים שונים של הצעות מחיר למילות מפתח במסעות פרסום בחיפוש, אסטרטגיה ידנית אחת ועוד אסטרטגיות של הצעת מחיר אוטומטיות, שבהם תוכל להשתמש למגוון יעדים עסקיים.
- יעד העלות להמרה Target CPA – Cost Per Acquisition
- יעד החזר על הוצאות פרסום Target ROAS – Return On Ad Spend
- מקסימום המרות Maximize Conversions
- מקסימום קליקים Maximize Clicks
- ערך המרה מקסימלי Maximize Conversion Value
- יעד של נתח חשיפות Target Impression Share
- עלות ידנית לקליק Manual CPC Bidding
הצעות חכמות Smart Bidding
מתוך הרשימה שלעיל יש 3 אסטרטגיות הנקראות הצעות חכמות Smart Bidding. אפשר לראות בהן תת-קטגוריה, ואלו הן:
- מחיר יעד להמרה Target CPA – Cost Per Acquisition
- יעד החזר על הוצאות פרסום Target ROAS – Return On Ad Spend
- מקסימום המרות Maximize Conversions
אז מה שברור עכשיו הוא: אם אתה רוצה להפעיל סוגי הצעות מחיר אוטומטיות אתה צריך לספור את כל ההמרות הטובות.
אבל רגע לפני שאסביר לך מהן המרות טובות, אני רוצה לומר שיש כאלה (לא גוגל וגם לא אני) שרואים בהצעת מחיר "מקסימום קליקים" גם הצעה חכמה. זוהי הצעה שמתמקדת בתנועה ולא בהמרות.
ועכשיו שסקרתי לפניך את סוגי ההמרות השונות, אני רוצה לעדכן אותך שהחל מחודש אפריל 2021 זה מתחיל להיות שונה.
Google Ads מארגנים מחדש את האסטרטגיות שלהם למתן הצעות חכמות Smarts Bidding Strategies ולצרף את האסטרטגיות הנוכחיות של מחיר יעד להמרה (Target CPA) ויעד החזר על הוצאות פרסום (Target ROAS) עם מקסימום המרות Maximize conversions ו- ערך המרה מקסימלי Maximize conversion value בהתאמה.
עבור מרבית המפרסמים, השינוי היחיד יהיה מעבר לאסטרטגיית הצעת מחיר שונה עם השפעה מועטה על הביצועים.
עם זאת, בשינויים כמו זה, תמיד מומלץ לבדוק כי חשבונך מוגדר למעבר חלק ושיש לך יכולות הניטור וההתראה כדי לברר במהירות אם מתעוררות בעיות.
מה משתנה?
החל מחודש אפריל 2021, חלק מהמפרסמים כבר לא יוכלו ליצור אסטרטגיות הצעת מחיר מסוג Target ROAS או Target CPA. במקום זאת הם יראו שדה חדש להוספת מחיר להמרה בעת שימוש באסטרטגיית 'מקסימום המרות' ושדה חדש עבור יעד החזר על הוצאות פרסום בעת שימוש באסטרטגיה 'ערך המרה מקסימלי'. אם הכל ילך כשורה, מעבר זה יוביל בסופו של דבר לאסטרטגיות ה- Target CPA ו- Target ROAS להיקלט באופן מלא במקביליהן החדשים.
מה זה אומר עבור מפרסמים?
למעשה, מעט מאוד משתנה מבחינת אופן ניהול הצעות המחיר של Google Ads מאחורי הקלעים. רק שתצטרך להשתמש בהגדרה אחרת כדי להשיג את אותו הדבר כמו קודם.
למעשה, הצעות מחיר חכמות לחיפוש פשוט יתחילו להידמות להצעות מחיר חכמות לקניות.
עד אפריל 2021 | אחרי אפריל 2021 |
Target CPA יעד העלות להמרה |
Maximize Conversions with Target CPA setting מקסימום המרות עם הגדרה של יעד העלות להמרה |
Target ROAS יעד החזר על הוצאות פרסום |
Maximize Conversion Value with Target ROAS setting ערך המרה מקסמילי עם הגדרה של יעד החזר על הוצאות פרסום |
היזהר מאילוצי תקציב
אופן הפעולה של אסטרטגיות הצעת מחיר תלוי באילוצים שלהם. כאשר עובדים עם הצעות מחיר אוטומטיות המגבלות יכולות להיות: היעד העסקי: Traget CPA, Target ROAS, Maximize Conversions והתקציב, אבל לא רק. מיקומים גיאוגרפיים, מילות מפתח ואפשרויות מיקוד אחרות משמשים גם הם כמגבלות.
ההמלצה של גוגל היא להסיר כמה שיותר מגבלות ולתת לאוטומציה של הצעות מחיר מטרה ברורה אחת הנתמכת בנתוני המרה חד משמעיים.
חשוב לזכור שיש מקום למקד את הצגת המודעות כדרך להבטיח שהמודעות שלך מוצגות לקהל שכבר זיהית כבעל ערך גבוה עבורך. עכשיו, נותר להחליט מה לעשות בקשר ליעד עלות להמרה וליעד החזר על הוצאות פרסום ועל התקציב.
בעבר ההמלצה של גוגל למפרסמים עם אסטרטגיית מחיר יעד להמרה Target CPA היתה להסיר את מגבלת התקציב (על ידי קביעת תקציב גדול הרבה יותר) או לעבור לאסטרטגיה של מקסימום המרות Maximize Coversions במקרה ויש מגבלת תקציב.
עכשיו ש- Target CPA הוא חלק מ- Maximize Conversions זה לא יעבוד! פירוש הדבר שמפרסמים המשתמשים במקסימום המרות עם הגדרת יעד העלות להמרה ושיש להם תקציב מוגבל צריכים להגדיל את התקציב או לא להגדיר יעד עלות להמרה.
מדוע מקסימום המרות עם הגדרת יעד העלות להמרה לא יכול לעבוד עם תקציב מוגבל?
כאשר מפרסמים מנהלים את אסטרטגיית הצעת המחיר שלהם עם שני אילוצים: מצד אחד, יעד ומצד שני תקציב הם מכניסים את גוגל לפינה!
אסטרטגיית מקסימום המרות ברורה למדי: לקנות כמה שיותר המרות.
עכשיו השאלה מה אתה מוכר ומה מבנה העלויות אצלך בעסק. יש מקרים בהם לא צריך להיות אילוץ תקציבי ויש מקרה שזה מאוד רלוונטי.
אם אין אילוץ תקציבי, אז יש הגיון לקנות מגוגל כל המרה במחיר הקטן או שווה ליעד העלות להמרה.
אם יש תקציב מוגבל לאסטרטגיה של מקסימום המרות, תמשיך לקנות המרות רק עד למגבלת התקציב.
כאשר מוסיפים מגבלה נוספת של יעד העלות להמרה, אתה מגדיר יעדים סותרים מכיוון שהמערכת יכולה לקנות יותר המרות במחירים נמוכים יותר או פחות המרות קרוב יותר למחיר היעד שלך. אז מה המטרה האמיתית של המפרסם? הכי הרבה המרות בתקציב מוגבל או ניצול התקציב עם פחות המרות?
כשאתה מציב עבור גוגל יעדים סותרים, אתה מאבד את היכולת שלך לשלוט באוטומציה שמפעיל גוגל. כאשר התוצאות אינן כצפוי, קשה לאתר מה קרה מכיוון שהמערכת לא אומרת לך מה העדיפה.
אסטרטגיה | מדוע זה מסוכן? |
Maximize Conversions with Target CPA setting מקסימום המרות עם הגדרה של יעד העלות להמרה תקציב מוגבל |
יש סתירה: מה אתה רוצה? יותר המרות או לעמוד ביעד העלות להמרה? |
Maximize Conversions with Target CPA setting מקסימום המרות ללא הגדרה של יעד העלות להמרה תקציב לא מוגבל |
אתה לא מגביל את העלות להמרה. האם אתה מוכן לשלם מחיר גבוה על המרה? |
אם אתה מתכוון להשתמש בהגדרת מקסימום המרות עם הגדרת יעד העלות להמרה עבור מסע פרסום מוגבל בתקציב, לכל הפחות עליך לפקח על איכות ההמרות לאחר המעבר.
בדוק את ההמרות שלך כחלק משינוי זה
זכור שהמרות זולות עשויות שלא להיות המרות טובות. מיקוד להמרות בעלות נמוכה יותר עלול להיות מסוכן מכיוון שאין דבר כזה ארוחות חינם. כאשר המרה זולה, יש לכך סיבה כלכלית. בדרך כלל, לא כל כך הרבה מפרסמים מעריכים את ההמרה הזו מאוד ולכן אין עליה תחרות רבה כל כך. וזכור ש- Google Ads היא המכירה הפומבית הגדולה בעולם ולכן כאשר המרה לא מושכת הרבה מתמודדים מכיוון שהם מאמינים שמדובר בהמרה פחות ערך, המרה זו תהיה זמינה לקנות במחיר נמוך יותר.
אז זכור כשאתה משתמש במקסימום המרות ללא הגדרת יעד העלות להמרה, ייתכן שאתה קונה חלק מההמרות מהסוג הפחות טוב.
אחת הדרכים להבטיח שאתה קונה המרות טובות היא לעזור ל- Google להבין מה אתה באמת מעריך בהמרה.
מפרסמים רבים מסתפקים בספירת המרות ללא קשר מה קרה אחר כך. בהמרות של קנייה, כל המרה היא המרה טובה, אבל בהמרות של טפסים – זה לא המצב. ליד של מי שמילא טופס עובר מספר שלבים של דו-שיח בין אנשי המכירות שלך ובמרבית המקרים הוא מוגדר כליד לא טוב ולגוגל אין מושג!
באמצעות ייבוא המרות לא מקוון (OCI), מפרסמים יכולים לומר לגוגל אילו המרות היו בעלות ערך פחות או יותר וזה יעזור למערכות למידת המכונה של גוגל להביא המרות טובות יותר.
גם עם יעד העלות להמרה וגם עם יעד ההחזר על הוצאות הפרסום, מפרסמים משלמים על קליק
הצעות המחיר הן לקליק. כך שמפרסמים תמיד משלמים לגוגל על קליקים. הצעות המחיר האוטומטית של גוגל מסייעות למפרסמים לקנות יותר מהקליקים שיש להם יחס המרה או ערך עלות להמרה, אשר בשילוב עם עלות לקליק יעזור להם לעמוד ביעדי העלות להמרה או יעד ההחזר על הוצאות הפרסום.
Google Ads?
אני רוצה לעזור לך להשקיע בחכמה בפרסום בגוגל.
מלא את הטופס כדי שאעזור לך להגדיל את מספר הפניות ולהגדיל את מספר הרכישות
[megapoll id="22"]
המרות טובות
למה אתה מתכוון במילים "כל ההמרות"?
המרה זה פעולה שהמפרסם רוצה שהלקוח, אותו הביא בתשלום מגוגל, יעשה באתר שלו.
(קצת מורכב המשפט הזה, אבל לא מצאתי ניסוח קצר וקולע יותר).
אז בוא נקרא אותו שוב ביחד: המרה זה פעולה שהמפרסם רוצה שהלקוח, אותו הביא בתשלום מגוגל, יעשה באתר שלו
מה מפרסם רוצה מהלקוח? שירכוש באתר או ייצור קשר עם העסק באמצעות טופס, טלפון, הודעת וואטאפ, מסנגר של פייסבוק.
הרבה פעמים אני רואה מפרסמים בגוגל שמכל מיני שיקולים מחליטים לספור רק המרות מטופס אבל לא שיחות טלפון. זה גורם לכך שיש חוסר בנתונים והפעלת אופטימיזציה על סט חלקי של נתונים לא תביא תוצאות כפי שניתן היה להביא מאופטימיזציה של סט מלא של נתונים.
מה זה "המרות טובות"?
לא כל פנייה (המרה) היא פנייה (המרה) טובה ואני אסביר.
נניח ואתה נותן שירותי ייעוץ ניהולי לחברות בישראל. אתה מפרסם בגוגל. אנשים מחפשים, גוגל מציג את המודעה שלך, חלקם לוחצים, חלקם ממלאים טופס והנה יש לך ליד.
האם מובטח לך שהליד הזה יסתיים במכירה? ממש לא!
תאר לך מצב בו גוגל הביא לך 100 פניות = 100 המרות ועלות המרה ממוצעת היא 20 שקלים.
המשמעות היא שעד כה הוצאת 100 * 20 שהם 2,000 שקל, לא רע בכלל, נכון?
זאת לא השאלה?
השאלה היא כמה לקוחות משלמים יצאו מאותן 100 פניות? לך אולי יש מושג, אבל לגוגל אין אפילו שמץ של מושג.
אם תבחר לתת לגוגל את המושכות ולנהל עבורך את הצעות המחיר באופן אוטומטי, גוגל ימשיך להביא לך לידים אבל לא עסקאות.
אתה צריך למטב את הקמפיין זמן רב לפני שאתה מעביר את ההגה לידיים של גוגל בנושא ניהול הצעות המחיר.
עליך להעביר את השליטה לגוגל רק לאחר שמיטבת וחזרת ומיטבת את מסע הפרסום על כל חלקיו: מילות מפתח, מודעה, דף נחיתה וגם התהליך שאחרי, עד לסגירה.
רק לאחר שהתהליך יוצב, פחות או יותר, ואתה מרגיש שאתה יכול לחזות בקירוב טוב את התוצאות, רק אז תוכל להעביר את ההגה לגוגל, מה שמביא אותי לנקודה הבאה והיא:
מספר ההמרות הנדרש לפני מסירת השליטה בהצעות המחיר לגוגל
גוגל מבקשים שבחירה של אסטרטגיית הצעת מחיר חכמה תעשה רק כשיש בידיך לפחות 15 המרות במהלך 30 הימים האחרונים.
בחלק משיטות הצעות המחיר החכמות Smart Bidding גוגל מציעה אפילו 50 המרות בכדי שיהיה למכונה של גוגל, "למידה חישובית" הם קוראים לזה, מספיק נתונים כדי לעבוד עבורך.
גוגל מאיצה בך לעבור כמה שיותר מהר מהצעת מחיר ידנית להצעת מחיר אוטומטית אבל אל לך להיחפז! קודם אתה צריך למטב ולבדוק היטב שהקמפיין שלך ריווחי ויש לו החזר על ההשקעה ROI כנדרש.
בוא נדבר על כל אחד מהסוגים של הצעות מחיר ונתחיל עם ההצעות החכמות Smart Bidding.
יעד העלות להמרה, Target CPA
מתן הצעות מחיר יעד העלות להמרה הוא אסטרטגיית הצעת מחיר שבה תוכל להשתמש אם ברצונך לבצע אופטימיזציה של המרות.
CPA – Cost Per Acquisition
אם המרות הן היעד העיקרי שלך במסע הפרסום, בחירה במתן הצעת מחיר של "יעד העלות להמרה" תתמקד בניסיון להמיר משתמשים עד מחיר מסויים, זה כמו לתת הצעת מחיר מקסימלי להמרה (ולא לקליק).
בשיטה זו, גוגל אדס יגדיר באופן אוטומטי את הצעות המחיר שלך למילות מפתח בכל מסע פרסום בהתאם ליעד המרה שקבעת לו.
שים לב שאמנם קבעת Target CPA אבל התשלום לגוגל הוא עבור קליק CPC – לא להתבלבל! גוגל מעלה או מוריד את מחירי הקליקים בהתאם לתחרות המפרסמים ולפי ההערכות שלו איזה סיכוי יש לקליקים להניב המרות.
חלק מההמרות עשויות לעלות יותר ממה שקבעת, אחרות עשויות לעלות פחות, אבל לאורך זמן גוגל יביא לך המרות שיעמדו ביעד שקבעת.
הצעת מחיר יעד העלות להמרה Target CPA יכולה להיות מסובכת אם אינך יודע מה עלויות הרכישה שלך.
רכישה היא סכום הכסף שאתה יכול להרשות לעצמך להוציא על רכישת לקוח אחד.
לדוגמה, אם אתה מוכר שירות עבור 1,500 שקל, אינך רוצה להגדיר את יעד העלות להמרה Target CPA ל- 1,500 שקל. זה יהיה הפסד בהנחה שיש לך הוצאה כלשהי כדי לספק את השירות, נכון?
כדי לבחור באסטרטגית הצעות של מחיר של יעד העלות להמרה אתה חייב לדעת מהו המחיר המקסימלי שאתה מוכן לשם עבור כל רכישה של לקוח שקנה מוצר או שירות שאתה מציע.
לפעמים זה קל, לרוב זה קשה.
נניח ואתה מעצב וילונות לבתים פרטיים ומוכן לשלם עמלה של 10% מדמי העסקה לכל מי שמפנה אליך לקוחות.
אם אתה מוכן לשלם 10% עמלה לבשר ודם, אז אני מניח שתהיה מוכן לשלם את אותם 10% או פחות לגוגל, נכון.
מכיון שאתה פעיל שנים בתחום, אתה יודע שעסקה ממוצעת של עיצוב וילונות לבית פרטי מסתכמת ב- 9,900 שקל, ואתה הרי מוכן לשלם 10% עמלה, הרי שיש לך יעד העלות להמרה והוא 990 שקל.
מה איכפת לך מי יביא לך עבודה?
כל עוד גוגל מביא לך לקוחות במחיר של עד 990 שקל, אתה צריך להיות מבסוט.
אבל לא כל לקוח שפונה הוא לקוח משלם, מה עושים אז?
הפאנל השיווקי Marketing Funnel של לקוח הצורך שירות, כל שירות ולאוו דווקא שירות של עיצוב וילונות הוא: חיפוש בגוגל, הצגת מודעה, לחיצה על מודעה והגעה לדף נחיתה / אתר, מילוי טופס או צלצל או משלוח הודעה וואטצאפ, שיחות טלפון בין הספק ללקוח / החלפת מסרים, סגירה עסקה.
אם כל פנייה הייתה מסתיימת במכירה אז מחיר יעד להמרה היה 990 שקל, אבל אנחנו יודעים שזה לא קורה במציאות.
מכיון שאתה פעיל שנים בתחום עיצוב הוילונות, אתה יודע שאתה סוגר עסקה ביחס של 3:1, כלומר, על כל 3 פניות, יש עסקה אחת.
יפה!
לפיכך, מחיר יעד להמרה שלך הוא 990/3 שהם 330 שקל.
אתה כמובן תצטרך לעקוב אחרי המספרים ולא רק של מערכת הפרסום של גוגל. תצטרך לעקוב אחרי יחס הסגירה שלך, כי אם תמצא לאחר זמן שיחס הסגירה שלך הוא 5:1 ולא 3:1 תצטרך לעדכן את מחיר יעד להמרה מ- 990/3 ל- 990/5 אחרת אתה תרוויח פחות.
אם לעומת זאת, קראת את ספר המכירות של לוטן סגל והשתתפת בסדנת מכירות של מיקי ברקל, ושיפרת את יחס הסגירה שלך מ- 3:1 ל- 2.2:1 תוכל לעדכן את מחיר יעד להמרה מ- 990/3 ל- 990/2.2 או שלא, הבחירה בידך.
במרבית המקרים, הדוגמה שלעיל אינה משקפת את אופן חישוב מחיר יעד להמרה.
זה הרבה יותר מסובך, מה גם שזה שונה בין כל מוצר או שירות.
אם למשל, יש לך חנות באינטרנט למכירת בגדים, CPA של מכנס סקיני יהיה שונה מ- CPA של שמלת ערב שיהיה שונה מ- CPA של חגורה, עניבה או גופייה.
כדי לחשב CPA כהלכה אתה צריך לדעת כמה עלה לך כל מוצר ועוד סדרה ארוכה של עלויות ולהחליט כמה אתה רוצה להרוויח על כל מוצר. זה קשה ומורכב אם יש לך 30,000 פריטים בחנות!
בעת בחירה בשיטה Target CPA למתן הצעות מחיר, תוכל להזין את מחיר היעד העלות להמרה, ואת שאר העבודה המכונה, סליחה גוגל, תעשה.
הכנות לפני:
- יש לך מעקב המרות כנדרש
- יש לך היסטוריה של לפחות 30 המרות טובות במסע הפרסום
כך זה נראה בהגדרת מסע פרסום:
כדי שתוכל לראות את מחיר ההמרה CPA למסעות פרסום קיימים יהיה עליך להציג את העמודות הבאות בטבלה:
חזרה לרשימת אסטרטגיות הצעות מחיר למילות מפתח
יעד החזר על הוצאות פרסום Target ROAS
ROAS – Return On Advertising Spending היא תפיסה מעניינת אשר קושרת תשואה לפרסום. במילים אחרות ROAS מאפשר להגיש הצעות מחיר בהתבסס על יעד מוגדר של החזר על הוצאות פרסום.
חישוב ROAS דורש עריכת חישובים, אבל אני יכול להרגיע אותך שכל מה שאתה צריך זה מחשבון כמו זה הנמצא במכשיר הנייד שלך. זה הכל!
אם ערך ROAS שלך הוא 100%, פירוש הדבר שאתה מוכר סחורה בשווי 1 שקל עבור כל 1 שקל שאתה משקיע בפרסום; אם ערך ROAS שלך הוא 1,000%, פירוש הדבר שאתה מוכר סחורה בשווי 10 שקל עבור כל 1 שקל שאתה משקיעים בפרסום;
ככל שערך ROAS גבוה יותר, כך מצבך טוב יותר.
כאשר אתה משתמש ביעד החזר על הוצאות הפרסום Target ROAS גוגל אדס מגדיר את הצעות המחיר שלך על מנת למקסם את ערך ההמרות בהתאם לתשואה הרצוייה מהוצאת המודעות שלך. מספר זה מבוסס על אחוזים.
תן לי להראות לך דוגמה בסיסית:
במסע הפרסום אתה רוצה לייצר הכנסות ביחס של 5:1 עבור השקעה בפרסום. כדי לעשות את המתמטיקה, אתה צריך לעקוב אחר הנוסחה הזו (משמאל לימין):
Sales ÷ Ad Spend = ROAS
וגם כך זה בסדר (משמאל לימין)
ROAS = Revenue / Ad Spend
די קל, נכון?
זוהי אסטרטגיה מצוינת לבדוק כאשר אתה יודע בדיוק כמה אתה יכול להרשות לעצמך לשלם עבור הלקוח, אבל אין לך זמן להיכנס לכל הפרטים הקטנים ולעשות אופטימיזציה על בסיס יומי.
בחירה באסטרטגיה זו אמנם עלולה לגרום לך לבזבוז מה, אבל מצד שני תקטין את הזמן שהו אתה מתעסק בניהול הקמפיין.
חישוב בדיעבד של ROAS לפי הנוסחה הוא קל, הבעיה היא בקביעת ROAS כי כדי לחשב מהו ה- ROAS שאתה מוכן לעמוד בו אתה צריך לדעת עוד כמה פרטים חשבונאיים כמו למשל שולי רווח.
אם אינך יודע מהם שולי הרווח שלך לכל מוצר או שירות, אתה בבעיה וכדאי שתערב את רואה החשבון שלך בעת עריכת החישובים, אבל אני לא רוצה להשאיר את ROAS באוויר ובוא נניח ששולי הרווח שלך במכירת מוצר הוא 25%, רק לצורך הדוגמה.
בוא נתקדם.
אם תקבע Target ROAS של 400%, זה אומר שאתה לא מרוויח ולא מפסיד, למה?
ערך ROAS של 400% אומר שעל כל 1 שקל של הוצאה בפרסום יש לך 4 שקלים של הכנסה. מכיון ששולי הרווח שלך הם 25% למוצר שעולה 4 שקלים, הרי הרווח שלך הוא 1 שקל. אם יש לך 1 שקל הוצאה בפרסום על מוצר שאתה מרוויח ממנו 1 שקל, הרי אתה בנקודת איזון: לא מרוויח ולא מפסיד.
אם לאותו מוצר שיש לך עליו שולי רווח של 25% תקבע ערך ROAS של 800%, מה יקרה?
ערך ROAS של 800% אומר שעל כל 1 שקל של הוצאה בפרסום יש לך 8 שקלים של הכנסה. מכיון ששולי הרווח שלך הם 25% למוצר שעולה 8 שקלים, הרי הרווח שלך הוא 2 שקל. אם יש לך 1 שקל הוצאה בפרסום על מוצר שאתה מרוויח ממנו 2 שקל, הרי אתה מרוויח 1 שקל על כל מוצר שאתה מוכר.
אתה צריך לזכור שללא ידיעת שולי רווח אין לך אפשרות לקבוע ROAS ובאותה הזדמנות אני רוצה להזכיר לך שרווח גולמי (ברוטו) אינו כולל הוצאת תקורה: שכירות, חשמל, שכר, ניקיון, שמירה, ביטוח, רכב, ציוד משרדי, תחזוקה, חובות אבודים וכיוצא באלה.
כבר הזכרתי שאני ממליץ לערב רואה חשבון?
כן, זה הזמן לקחת כדור נגד כאבי ראש.
כך זה נראה בהגדרות מסע הפרסום כאשר אתה בוחר באסטרטגיית יעד להחזר הוצאות פרסום Target ROAS
כדי לראות ערכים מחושבים של ROAS למסעות פרסום קיימים, יהיה עליך להציג את העמודות המתאימות בטבלה:
חזרה לרשימת אסטרטגיות הצעות מחיר למילות מפתח
מקסימום המרות Maximize Conversions
מקסימום המרות היא אחת מאסטרטגיות האוטומטיות הפשוטות ביותר שמציעה מערכת גוגל אדס.
לפי התקציב היומי שהגדרת, Google תפעיל אוטומטית עבורך את הצעות המחיר כדי לקבל הכי הרבה המרות.
לדוגמה, אם התקציב היומי שלך למסע פרסום הוא 500 ש"ח, Google תוציא אותו בתבונה כדי להביא לך כמה שיותר המרות.
אם נתוני העבר של הפרסום, באסטרטגיית מחיר אחרת, מלמדים כי המרה אחת עולה בממוצע 50 ש"ח, אתה יכול לצפות שגוגל תביא לך לפחות 10 המרות או יותר.
לפני שתבחר בשיטת מתן הצעות מחיר "מקסימום המרות" וודא כי:
- הגדרת תקציב יומי ברמה סבירה שאתה מוכן להוציא ותזכור שגוגל יכולה להכפיל את ההוצאה היומית אם יש סיכוי שתקבל יותר המרות, כי זה מה שהגדרת לגוגל: מקסימום המרות.
- הגדרת תקציב לקמפיין זה בלבד ולא תקציב משותף.
אל דאגה, גוגל לא יעבור בחודש את מה שהגדרת בתקציב היומי כפול 30.4 .
במילים אחרות, אם הגדרת תקציב יומי של 500 שקל ליום, התקציב החודשי המחושב הוא 500 * 30.4 שהם 15,200 שקל. יכול להיות שיום אחד גוגל יוציא יותר מ- 500 שקלים אבל לא יותר מ- 1,000 שקלים במהלך יום, אבל לאורך החודש, לא יחרוג מ- 15,200 שקל.
אהה, כמעט שכחתי!
כדי שתוכל לבחור אסטרטגיית הצעת מחיר למילות מפתח מסוג מקסימום המרות אתה צריך שיהיה לך מעקב המרות, אחרת איך גוגל יביא לך המרות אם אין לו מושג מה זאת המרה?
אם תתחיל מסע פרסום חדש ותבחר מתוך אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות באסטרטגיה מסוג מקסימום המרות שאין לך עדיין ולו המרה אחת, אתה מסתכן בכך שגוגל יביא לך המרות במחירים גבוהים מאוד.
בסוף מסע פרסום, בדוק החזר על ההשקעה ROI כדי לראות אם בחירה באסטרטגיית מחיר זו הביאה מכירות רווחיות.
בבחירה באסטרטגיה זו, כל מה שאתה צריך לעשות זה לבחור באסטרטגיה. את התקציב היומי אתה בכל מקרה צריך להגדיר, ללא קשר לאסטרטגיית הצעת המחיר בה תבחר.
חזרה לרשימת אסטרטגיות הצעות מחיר למילות מפתח
מקסימום קליקים, Maximize Clicks
מקסימום קליקים היא אסטרטגיית הצעת מחיר אוטומטית המבוססת על התקציב היומי שלך.
גוגל תנסה להגדיל את מספר הקליקים שמקבלות המודעות שלך במגבלת התקציב היומי שלך.
חזרה לרשימת אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות למילות מפתח
מתן הצעות מחיר ידניות לקליק, Manual CPC Bidding
מתן הצעות מחיר ידניות לקליק מעניק לך שליטה מוחלטת על אסטרטגיית מתן הצעות המחיר שלך. אבל, יותר שליטה שלך פירושה שאתה צריך להקדיש יותר זמן לניטור הקמפיין.
מחיר ידני לקליק הוא המקום שבו אתה מגדיר הצעות מחיר עבור מילות מפתח. אתה יכול להתאים את המחיר לקליק לקבוצות מודעות שונות וגם למילות מפתח ספציפיות בהתאם לריווחיות שלהם, התחרות וגורמים נוספים שלקחת בחשבון.
תוכל לשלב מתן הצעות מחיר ידניות לקליק Manual CPC bidding עם מתן אופטימיזציית עלות לקליק eCPC:
פעולה זו של שילוב הצעות מחיר ידניות ו- אופטימיזציית עלות לקליק תסייע לך לשלוט באופן ידני בתקציבים, אך תאפשר ל- Google להתאים הצעות מחיר על סמך הסבירות להמרה.
חזרה לרשימת אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות למילות מפתח
קביעת יעדים עסקיים של מסעות הפרסום בגוגל
עכשיו שאתה יודע את אסטרטגיות הצעות מחיר למילות מפתח אתה שואל איך זה מתחבר עם היעדים העסקיים של כל מסע פרסום?
איזו אפשרות למתן הצעות מחיר מתאימה לך ביותר?
הכל תלוי ביעדי מסע הפרסום שלך.
כל מסע פרסום צריך שיהיה לו יעד עסקי אחד ועל פיו תבחר את אסטרטגיית הצעת המחיר.
לדוגמה, אם אתה רוצה להגדיל את מספר הפניות אליך באמצעות פרסום בגוגל, בחירה בסוג הצעת מחיר מסוג 'מקסימום קליקים' אינה הבחירה הטובה ביותר שתעשה, כי היא נועדה להביא לך 'מקסימום קליקים'.
מקסימום קליקים זה לא בהכרח מקסימום המרות.
אם אתה רוצה להגדיל את מספר ההמרות כנראה אתה צריך לבחור בסוג הצעת מחיר אחרת.
אז מהם יעדים עסקיים לגבי תנועה מגוגל:
- המרות,
- תנועה (קליקים),
- חשיפה
אני בכוונה רושם אותם בסדר הזה: המרות, קליקים, חשיפה כי אני חושב שבתור עסק אתה בראש ובראשונה צריך רווח, ורווח, ככול שידוע לי, עושים מפניות של לקוחות שחלקן הופך למכירות או ממכירות, אם יש לך חנות באינטרנט.
חשיפות זה יפה וגם חשוב. גם לספור קליקים זה משהו, אבל המרות הוא היעד, בהא הידיעה, של כל עסק בפרסום וגם בפרסום בגוגל אדס.
יעד: המרות
אם היעד שלך במסע פרסום מסוים של גוגל אדס Google Ads הוא המרות, כלומר אתה מביא תנועה מגוגל לאתר שלך כדי להפוך אותם למכירה, שקול את סוגי הצעות המחיר הבאים:
- מקסימום המרות
- יעד העלות להמרה
- יעד החזר על הוצאות פרסום
יעד: תנועה לאתר
אם אתה רוצה להתרכז בהבאת יותר תנועה לאתר שלך כי יש לך מטרות עסקיות אחרות שאינן המרות דווקא, הנה כמה סוגי הצעות מחיר שמהן תוכל לבחור:
- מקסימום קליקים
- עלות ידנית לקליק
מטרה: חשיפות
מודעות גוגל בחיפוש אינן הכלי אם היעד שלך הוא חשיפה למותג, אבל יש כמה טקטיקות נהדרות למתן הצעות מחיר למיקסום מקסימלי:
- יעד של נתח חשיפות
- מקסימום קליקים
הנה כמה טיפים שיעזרו לך לוודא שאתה נמצא בדרך הנכונה בבחירת סוג הצעת המחיר:
- הקפד תמיד לבחור אסטרטגיית הצעת מחיר על סמך היעדים של מסע הפרסום במקום לבחור באפשרות ברירת המחדל שגוגל מציע.
- גם אם בחרת באסטרטגיה שנראה לך שמביאה תוצאות טובות, אני מציע לך לבחון אסטרטגיות אחרות. אולי הן מביאות תוצאות טובות יותר?
- נטר את מדדי הביצוע העיקריים שלך כגון: המרות, שיעור המרות, מחיר להמרה ועוד.
- הישאר לעבוד עם אסטרטגית הצעת מחיר שמצאת שהיא הכי ריווחית עבורך.
אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות או ידניות?
לפני שאתה בוחר אסטרטגיית מחיר אוטומטית, אני רוצה לוודא שאתה יודע למה *לא* לבחור באסטרטגיית מחיר אוטומטית. כן, כן, למה לא?
למה לא לבחור בהצעת מחיר אוטומטית
המרה טובה או לא טובה 1
גוגל סופר המרות כפי שהנחת אותו לספור ואינו מבחין בין המרה טובה להמרה לא טובה.
נניח ואתה סופר המרות של מילוי טופס בלבד. גוגל אינו יודע להבחין האם ההמרות האלה טובות לך או לא כי לאחר מכן יש תהליך שלם של התקשרות עם הלקוח שגוגל אינו מודע לו, לא עוקב אחריו ובטח שלא משקלל אותו באוטומציה.
קבלת ליד, פנייה, אינה פירושה מכירה.
המרה טובה או לא טובה 2
נניח וההמרות שלך כוללת טפסים שמולאו ושיחות טלפון. לצורך הדוגמה, נניח ויש לך 17 המרות במהלך 30 הימים האחרונים שהניבו: 10 מכירות.
17 המרות מתחלקות באופן הבא: 9 שיחות טלפון, 8 טפסים.
10 המכירות מתחלקות באופן הבא: 9 שיחות טלפון הניבו 8 מכירות ואילו מתוך 8 הטפסים שמולאו, הניבו 2 מכירות.
אם המספרים בלבלו אותך, אני מקווה שהטבלה הבאה תעזור לך לעשות סדר:
המרות | סגירות | |
טופס | 8 | 2 |
טלפון | 9 | 8 |
סה"כ | 17 | 10 |
המערכת תעשה אופטימיזציה כדי לקבל יותר המרות כאשר היא לא מבחינה באיכות ההמרה. ושוב אני חוזר ואמר:
קבלת ליד, פנייה, אינה פירושה מכירה.
קליק טוב?
גם כאשר זה נוגע לקליקים, האם אסטרטגיית הצעת מחיר "מקסימום קליקים" אכן תשרת את היעדים העסקים של מסע הפרסום והרי ברור לך ולי כי "קבלת ליד, פנייה, אינה בהכרח מכירה."
טוב, אני מרגיש שאני חוזר על עצמי אז בואו נעבור לנקודה אחרת ולא פחות חשובה והיא השליטה:
שליטה מול עבודה
אין ספק שיותר שליטה שאתה מעביר לגוגל על הצעות המחיר ויש לך פחות עבודה וההיפך.
לא שאני נבהל מעבודה, אבל השליטה היא הענין פה.
בחירה באסטרטגיית הצעת מחיר אוטומטית מעבירה את האחיזה בהגה לידי גוגל ואתה מנהל הקמפיין עובר למושב האחורי וצופה בתוצאות.
לא לכולם זה מתאים!
הפתרון של גוגל מתאים לכולם ולא מתאים לאף אחד
גוגל בנו פתרון שמתאים לכל עסק מכל סוג שהוא. אוטומציה בהצעות המחיר היא פתרון אוניברסלי שאמור להתאים לכל משתמש.
ניהול מסע פרסום אינו מסתכם בניהול הצעות מחיר בלבד, נכון? יש גם מודעות ויש גם דפי נחיתה ויש עוד תהליכים שאחרי הליד ולכן ברוב המקרים, כלי אחיד אינו יכול לספק את מידת ההתאמה הנדרשת כי הוא טוב לכולם ולא טוב לאף אחד.
אז נכון שהפתרון שגוגל מציעה מתחשב בהרבה מאוד גורמים עליהם גוגל יודעת החל ממיקום המשתמש, המכשיר ממנו הוא גולש, שעה ביום, מילת החיפוש שהקליד ואולי גם יודעת קצת היסטוריה עליו: היכן הוא אוהב לגלוש, מהם תחומי הענין שלו, גיל ואולי הערכת הכנסה, אבל גוגל לא יודעת לזהות הזדמנויות עסקיות בשוק, גוגל לא יודעת לזהות משברים ועוד הרבה דברים שמתרחשים בסביבה עסקית ודינמית.
אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות גורמת לך לנמנם
כאשר אתה מעביר את השליטה בניהול הצעות המחיר לגוגל, אתה עובר למושב האחורי ומשאיר את הנהיגה בידי המכונה שתמיד מרוכזת בקמפיין שלך.
אתה, הנמצא במושב האחורי, של המכונית הנהוגה בידי גוגל, יכול לנמנם. אט אט נעצמות עיניך ואתה שוקע בתנומה עמוקה.
אסטרטגיית הצעת מחיר אוטומטית גורמת לך לאבד את הקשר עם נתוני הפרסום כי הם כבר לא בשליטתך ואין לך מושג מה המכונה הציעה ומתי.
אני רק יכול להעריך שכאשר אתה עושה מיטוב לקמפיין שלך, אתה בודק מיקומים גיאוגרפיים, מכשירים, רשתות חיפוש, מזהה מגמות ובהתאם פועל: מפצל קמפיינים, משנה הצעות מחיר. בקיצור "תופר" את הקמפיין בהתאמה אישית לפי הממצאים שלך והיעדים העסקיים שלפניך.
אני לא טוען שבחירה באסטרטגיית מחיר אוטומטית זה כמו לתת צ'ק פתוח בידי גוגל, במגבלות התקציב כמובן, לא ולא.
אני רק טוען שלבחירה באסטרטגיית מחיר אוטומטית smart bidding יש חסרונות ולא רק יתרונות.
מתי אפשר להשתמש בהצעת מחיר אוטומטית?
הכי טוב לעשות שימוש בהצעות מחיר אוטומטיות כאשר:
- יש ברשותך תקציב מכובד וגם יכולת גמישות, מכיון שגוגל עורכת את השינויים תוך כדי התקדמות ואתה צריך להיות מוכן לשינויים מעת לעת
- יש לך היסטוריה של המרות טובות שגוגל יכולה לעשות בהם שימוש כדי להמשיך ולעבוד עבורך וגם להשתפר לאורך זמן
אני רוצה לומר בבירור שהצעת מחיר אוטומטיות למילות מפתח אינה מהירות שיוט Cruise Control במכונית.
פתחתי קמפיין חדש. באיזו מבין אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות עלי לבחור?
בעת הפעלת מסע פרסום חדש בגוגל אדס Google Ads, מהו הצעד הראשון שלך למתן הצעות מחיר?
האם תתן הצעת מחיר נמוכה? או שמא תבחר בהצעת מחיר גבוהה? ממוצעת?
נניח ויש לך סלון לכלות. ערכת מחקר מילות מפתח מעמיק ומצאת שעלות הקליק למילת המפתח "שמלות כלה" הוא 4.11 שקלים כדי להופיע בחלק העליון של התוצאות.
איזה הצעה מחיר ידנית תתן? 8 שקלים, 2 שקלים או 4.11 שקלים? ואולי תבחר מהתחלה בהצעת מחיר אוטומטית?
אם אינך בטוח מה המיקום העליון של הצעות מחיר עבור מילת מפתח מסוימת, השתמש בכלי מילות המפתח ב- Google כדי לנתח את הצעות המחיר של הדף העליון:
אני מציע לך לתת הצעת מחיר גבוהה מהצעת המחיר הנוכחית של המיקום העליון למשך מספר שבועות.
הערה: זה לא חייב להיות מספר שבועות, זה תלוי במספר בחיפושים והקליקים שלך. הרעיון הוא שתאפשר איסוף מספיק של נתונים עבורך שיעזור לך לשפר את ציון האיכות, לבחור מודעות טובות יותר, להשהות מילות מפתח, לשפר את אחוז ההקלקה. כמו כן, יהיה מספיק נתונים למכונה של גוגל "ללמוד", "להריח" את מסע הפרסום שלך.
אמנם זה יהיה יקר יותר בהתחלה. הרבה מאוד קליקים זה אומר הרבה מאוד נתונים שיאפשרו לך למטב (מהמילה טוב) את הקמפיין לכל אורכו: מילות מפתח, מודעות, דף נחיתה וגם אפשרויות טרגוט אחרות כמו: איזור גיאוגרפי, שותפי חיפוש, שעות ביום ומכשיר.
משם, הקטן את הצעות המחיר שלך כך שיתאימו למיקום שני וראה איך עלויות הפרסום שלך שלך יורדות באופן דרמטי. שים לב שפרמטרים אחרים שחשובים לך: מספר המרות, אחוז הקלקה עדיין סבירים ומאפשרים לך לעמוד ביעדים העסקיים של הפרסום.
בחירה באסטרטגיית מחיר חכמה לקמפיין שלך
לכל אחת מהצעות המחיר החכמות Smart Bidding יש גישה ייחודית משלה לשיפור היעדים העסקיים שלך, שאיך שלא תסתכל עליהם, הם קשורים בהמרות.
אסטרטגיות הצעות מחיר אלה קובעות את האלגוריתם הבסיסי המשמש לתמחור הצעות המחיר של מסע הפרסום, קבוצת המודעות ומילות המפתח שלך. לכן, ביצוע הבחירה המתאימה הוא חיוני ליישום מוצלח.
כדי שתוכל לבחור בקלות רבה יותר את אסטרטגיית הצעת המחיר החכמה שלך עליך קודם יהיה להגדיר יעדים עסקיים, עליהם כבר דברנו, ותקציב ורק אחר כך לבחור.
ההנחה הבסיסית היא שאתה רוצה יותר המרות. על כך אין עוררין, השאלה היא: מה בנוגע לתקציב?
אני רוצה | יותר המרות, אין מגבלת תקציב |
אני בוחר | מקסימום המרות Maximize Conversions |
אני רוצה | יותר המרות, אבל תוך כדי שליטה בעלות הביד |
אני בוחר | ערך המרה מקסימלי Maximize Conversion Value |
אני רוצה | להגדיל המרות כל עוד הן עומדות ביעד העלות להמרה |
אני בוחר | יעד עלות להמרה Target CPA |
אני רוצה | להגדיל המרות בתקציב מוגבל |
אני בוחר | מקסימום המרות Maximize Conversions |
אני רוצה | להגדיל ערך המרות בנתוני ROAS |
אני בוחר | יעד החזר על הוצאות פרסום Target ROAS |
זוהי המלצתי לאסטרטגיה הראשונה שיש לבחור לאחר שהקמפיין התייצב, אבל אני מעודד אותך לבחון אסטרטגיות חדשות למתן הצעות מחיר באמצעות ניסויי, דבר שיאפשר לך לבחון במקביל אסטרטגיות ניהול הצעות מחיר שונות ולראות לאורך זמן איזו מהן מניבה תוצאות טובות יותר עבור העסק שלך.
בוודאי הבחנת שלא המלצתי על יישום אסטרטגיית הצעת מחיר "יעד של נתח חשיפות".
להיות במיקום העליון בתוצאות החיפוש ללא ספק מגדילה את הנראות, אך לפני השימוש באסטרטגיה זו, כדאי שתציץ בדוח 'דוח מכירות פומביות'. דוח זה יראה לך את מיקום המודעה הממוצע שלך וכן את "שיעור החשיפה במקום הגבוה משלך" כך שתוכל לראות אם אסטרטגיה זו מתאימה לך.
כמו כן, חשוב לזכור שאת המיקום (דירוג) המודעה במכירה הפומבית של Google קובע בעיקר ציון האיכות, אך אסטרטגיית הצעת מחיר זו תשפר את הסיכויים שלך.
Google Ads?
אני רוצה לעזור לך להשקיע בחכמה בפרסום בגוגל.
מלא את הטופס כדי שאעזור לך להגדיל את מספר הפניות ולהגדיל את מספר הרכישות
[megapoll id="22"]
סיכום
מציאת האסטרטגיה הנכונה מבין אסטרטגיות של הצעות מחיר אוטומטיות עבור מסעות הפרסום שלך תדרוש ממך עבודה בהתחלה כדי לדאוג לסט נתונים טובים עבור גוגל. לאחר שהכנת את הקמפיין תוכל לבחור בהצעת מחיר חכמה ואוטומטית.
התקדם לאט!
ערוך ניסויים על שיטות חכמות אחרות.
אז התחל עם עלות ידנית לקליק עד שאתה מקבל תחושה טובה שמסע הפרסום התייצב: מילות המפתח הנכונות הוגדרו, המודעות טובות, דפי הנחיתה עורכים לקליטת הלקוחות – ולאחר מכן החל בזהירות להפעיל הצעות אוטומטיות ולראות איך זה הולך.
עבור מרבית המפרסמים, לא הרבה ישתנה מבחינת אופן הניהול של הצעות המחיר שלהם, גם לאחר שגוגל משלבת את אסטרטגיות Target CPA יעד העלות להמרה ו- Target ROAS יעד ההחזר על הוצאות הפרסום שלהם באסטרטגית Maximize Conversions מקסימום המרות ו- Maximize Conversions Value ערך המרה מקסימלי.
השקעתי מעל 37 שעות בכתיבת מאמר זה. אם היה במאמר זה ערך עבורך, אודה לך אם תשתף/י אותו ברשתות החברתיות. הלחצנים נמצאים כאן למטה.
אהלן אלוף, כותב לך בעקבות המדריך המפורט של גוגל אדס – רמה סופר גבוהה היתי חייב לפרגן. שאפו ענק ובהצלחה.
אחד המאמרים הטובים שקראתי!!
מאמר רציני ומקצועי ברמת על. תודה רבה.
אכן כן אייל,
השקעתי בו הרבה וזוהי רק ההתחלה כי אני כבר מתכנן להרחיב אותו
בברכה,
זהר עמיהוד
מאמר מצוין, מקיף וממצה! תודה רבה זהר!
תודה חגי על המילים החמות